Bland gröna hagar sjuder företagandet
Kunderna finns bland annat på Stockholms finkrogar, landets största konferensanläggningar och i olika butikskedjor. Men Gröna Hagars Kött möter också mer än gärna konsumenterna direkt.
”De gäster som kommer hit är alltid väldigt nöjda. Det syns i recensionerna vi får på till exempel TripAdvisor.”
En av gårdarna i den ekonomiska föreningen Gröna Hagars Kött är Fallängetorp i Sala kommun. Här driver familjen Barrsäter-Hellstrand ett ekologiskt lantbruk med nöt och får. Hästar finns också och det senaste tillskottet bland djuren är Linderödsgrisarna.
Gården med anor från 1600-talet är i full drift och har sedan några år tillbaka utökats med boende, konferens och en mängd olika aktiviteter. På vindlande vägar genom ett vackert skogs- och odlingslandskap tar man sig dit, och när man ser Linderödskultingarna skutta i hagen bredvid bilen så är man alldeles strax framme.
Familjeföretag med höga mål
Det är Anitha Barrsäter och Per Hellstrand som äger gården Fallängetorp, och döttrarna Stina och Carin Barrsäter som bor precis i närheten är också engagerade i verksamheten. Familjen gör allt som står i deras makt för att naturen ska må bra, för att djuren ska må bra och förstås för att alla gäster ska må bra.
– De gäster som kommer hit är alltid väldigt nöjda. Det syns i recensionerna vi får på till exempel TripAdvisor, säger Anitha. Framtiden då? Hur tänker de om vart de är på väg?
– På Fallängetorp vill vi vara Sveriges mest kända upplevelsegård med äventyr, natur och matupplevelser för alla dina sinnen på ett levande ekologiskt lantbruk. Hemtrevligt, naturnära och med hög tillgänglighet. Så enkelt är det, säger Anitha och Stina Barrsäter.
Gröna Hagars Kött
Tre gårdar i Sala kommun ingår i den ekonomiska föreningen Gröna Hagars Kött. Förutom Fallängetorp i Krylbo är det även Lilla Hörngår’n i Salbohed som drivs av Jan-Erik Bergström och Skogbyn i Västerfärnebo som drivs av Lennart Westerdahl.