Han har valt att vara konsult för trygghetens skull

Bemanningsbranschen är för många ett första steg in i arbetslivet, och ofta en tillfällig lösning för både företag och anställd. Hos IndustriQompetens ser de anställda annorlunda på att vara uthyrda.

En av konsulterna är Magnus Nyzell, fyrabarnspappa från Eskilstuna.

– En stor skillnad för mig är att om jag vore anställd hos ett kundföretag och det skulle gå dåligt för dem, så riskerar jag att bli arbetslös. Skulle jag vara på uppdrag via IQ hos ett företag som behöver dra ned, så har jag fortfarande full lön och genom vårt kontaktnät kommer IQ snabbt att hitta ett nytt uppdrag åt mig. Det är en enorm trygghet, menar Magnus.

”Jag har egentligen aldrig varit frestad att nappa utan tycker om att jobba på olika ställen, det ger mig en bred utveckling.”

Han är utbildad CNC-operatör och har arbetat för IQ sedan 2012. Genom årens lopp har han varit konsult på ett antal olika industriföretag i regionen och för varje uppdrag har han byggt på sin kompetens ytterligare. Det kortaste varade i åtta veckor, men de flesta uppdragen sträcker sig över betydligt längre tid.

Sedan två år jobbar han på Seco Tools i Arboga och är en viktig kugge i deras produktion.

Magnus Nyzell trivs bra som ­konsult på ­IndustriQompetens.

Tackat nej till företagsanställning

Under de snart sju år han har arbetat för IQ har han erbjudits anställning på företag där han varit inhyrd, men har hittills tackat nej.

– Jag har egentligen aldrig varit frestad att nappa utan tycker om att jobba på olika ställen, det ger mig en bred utveckling. Skulle jag av någon anledning inte trivas på en arbetsplats har IQ ett nätverk och varumärke som snabbt hjälper mig till att ett nytt uppdrag, säger Magnus Nyzell.

Felrekrytering kostar tid och pengar

Han har själv direkt erfarenhet av hur det kan gå när det kommer in konsulter som inte riktigt håller måttet.

– Att få in fel person i produktionen tar tid och kostar pengar. Vi vet det och IQ är därför extra måna om att se till att personen som de hyr ut har rätt kompetenser och förutsättningar för att göra ett bra jobb. Vi jobbar alltid med rätt person på rätt plats, vilket har bidragit till vårt goda rykte, avslutar Magnus.

Magnus Nyzell

Född: 1986
Jobb: Konsult på IndustriQompetens
Utbildning: Utbildad CNC-operatör
Bor: Eskilstuna

/

Industri­Qompetens

Ett industriföretag som arbetar med bemanning och rekrytering.

Läs mer