Bion med det lilla extra

Klockan är åtta en onsdagskväll mitt inne i Surahammar. Mörkret och kylan tränger på men när dörren till Folkets hus öppnas strålar värmen ut. Det är filmdags på ortens populära biograf.

”Det är nog den intima familjära känslan som ­lockar. Det är enkelt att ta sig hit…”

Det är en av de senaste Hollywoodfilmerna som visas, och ett 30-tal personer har slagit sig ner i de blå sammetsstolarna i salongen.

– Det är nog det många gillar med oss, vi erbjuder en genuin bioupplevelse och personligt bemötande, säger Micke Thorsén, eldsjäl och biografansvarig på Folkets hus i Surahammar.

Bio med det lilla extra

Det är en välskött och modern samlingsplats för ortsbor, den här kvällen pågår det förutom bio också yoga tabata och en konferens. Ibland är också biokvällen mer än bara bio. Micke gillar att göra det lilla extra för publiken och skapa en upplevelse utöver det vanliga.

När skräckfilmen ”Det” hade premiär klädde Micke ut sig till clown och tillsammans med kollegor skrämde han besökarna lite extra. Eventen, tillsammans med bred repertoar, biokalas och ”Live på bio” har bidragit till att biografen i Sura utsågs till ”Årets bio” av Folkets hus och parker 2019.

– Det är jätteroligt. Vi har sett en stadigt stigande kurva sedan 2006 och har många besökare från andra orter i närområdet, som Hallstahammar, Kolbäck och Västerås. Det är nog den intima familjära känslan som lockar. Det är enkelt att ta sig hit från Västerås och så är det gratis parkering, säger Micke Thorsén.

Micke Thorsén är eldsjälen ­bakom den väl­besökta biografen i Surahammars Folkets hus. Biobesökarna kommer både från orterna i närheten och Västerås.

/

Surahammar

Surahammar, ramnäs och virsbo är tre lagom stora bruksorter. Här förenas stolt historia med fina framtidsutsikter. Här finns ett utbrett kulturliv med muséer, trivsamma bibliotek och många aktiva föreningar som skapar en stark samverkan och en levande bygd.

Läs mer

/

Uponor

Uponor arbetar med att påverka och utmana branschen och utvecklar sitt erbjudande genom att lansera innovativa, energieffektiva och miljövänliga VVS-lösningar.

Läs mer