fbpx

Sala kommun

Sala – nästa generations boomstad

Torbjörn Segerstedt och hans team på Fastighetsbyrån i Sala tror på framtiden och de arbetar för att få byggföretag att bygga i staden. När Mälardalen expanderar står orter som Sala på tur.

Med 25 minuter med tåg till Västerås och 35 till Uppsala gör Sala till en ort med stor potential. Torbjörn Segerstedt på Fastighetsbyrån i Sala säger att många storstadsbor han är i kontakt med blir överraskade när de ser vilket typ av hus de kan få i Sala. Mycket boende för pengarna, som Torbjörn själv uttrycker det.

I nuläget är Fastighetsbyråns främsta kundgrupp Salabor, men det kan komma att förändras.

– Vi pratar med en hel del byggare och försöker få dem att bygga här. Det är företag som arbetat i expanderande pendlingsorter som Enköping och Strängnäs som nu tittar på Sala. Med tillstånd från kommunen är de redo att sätta spaden i marken, säger Torbjörn Segerstedt.

Mäklarteamet, på Fastighets­byrån i Sala.
Till salu

” Man slipper stor­stads­stressen och ändå är det nära både till Stockholm och Uppsala.”

Bra stad att bo i

Torbjörn Segerstedt märker att det finns stort intresse för mindre, nyproducerade hus som passar barnfamiljer. Tio nya radhus med bostäder på 100 kvadrat med fyra rum och kök i det centrala området Ängshagen gick åt som “smör i solsken”.

Torbjörn Segerstedt anser att Sala är en bra stad att bo i.

– Allt är lättåtkomligt, det är nära till service och handel. Man slipper storstadstressen och ändå är det nära både till Stockholm och Uppsala. Det är ju ett helt företag att skjutsa barnen till dagis när man bor i Stockholm. Här är det vackert och pittoreskt med välbevarad bebyggelse.

Ängshagen, i centrala Sala, har gott om nybyggda villor och radhus. Dessutom finns planer för ­framtida bostadshus.

/

Sala

I Sala samsas gammalt och nytt – och stad och landsbygd – sida vid sida. Välkommen till en myllrande småstadidyll med blomstrande näringsliv. Sala är staden med nära till allt.

Läs mer