fbpx
Slide
Västerås

Välkommen till Västerås Mälarstaden

Västerås kommun är belägen vid en av Sveriges vackraste sjöar – Mälaren. Närheten till sjön och dess skärgård ger ett starkt avtryck på staden. Västerås är Sveriges sjätte folkrikaste kommun, med ca 150 000 invånare. 

I Västerås har du nära till allt, och det finns något för alla. Här hittar du förstklassig mat, fika, shopping, spännande uteliv och fantastiska sevärdheter. Stora arbetsgivare som ABB och ICA står för ett stort antal arbetstillfällen i Västerås. Samtidigt som många stora internationella aktörer valt att etablera sig i Västerås, bland annat Northvolt och Amazon.

För den som vill studera i Västerås finns förutom ett stort antal grund- och gymnasieskolor även Mälardalens högskola, med ca 15 000 studenter. Västerås kommun har fått många fina utmärkelser de senaste åren. En av Sveriges bästa miljökommuner, Sveriges cykelvänligaste stad, bästa energikommun, årets stadskärna och årets Employer Branding-kommun. Shoppingområdet Erikslund har flera gånger vunnit priset som årets handelsområde.

Det finns:

Lediga jobb i Västerås

Guldkorn i Västerås

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Kokpunkten

Hjärtat slår ett hårdare slag när du tar steget ut. Rushen i magen känns direkt på pulsen. Blodet i ådrorna strömmar lika snabbt som vattnet i den brantaste bana du åkt. Det här är det vi kallar badrenalin. Precis som på äventyrsbad hittar du också en relaxavdelning, med flera olika sorters bastu, en aromapool och en oöverträffad utsikt över Mälaren. För barnen finns ett äventyrsbad i miniatyr, actionspäckat på precis rätt nivå.

Prisonisland

Är ett upplevelsecenter likt tv-succén fångarna på fortet. Här handlar det om att samarbeta i lag och lösa utmaningar för att få så många poäng som möjligt. Här välkomnas, liten som stor. Samla dina vänner, bilda ett lag och lös uppgifterna i fängelsecellerna tillsammans och utmana varandra. Med den senaste tekniken bjuder de på en toppmodern anläggning som även innefattar ett lasergame.

enter-vastmanland-Logarangen-Kristoffer-Hasselberg-002

Är en av flera fina sandstränder som finns i Västerås. Här finns stora bryggor för solbad. Under badsäsongen finns det en badflotte med hopptorn, duschar, kiosk och toaletter. Intill ligger en stor gräsplan med beachvolleybollplaner. I närheten finns också Lögarängsbadet som är ett kommunalt badhus som även har utomhusbassäng.

Vallby fridluftsmuseum

Är ett av Sveriges största friluftsmuseer med ett 40-tal byggnader från Västmanlands län. Här visas jordbrukslandskap med bland annat bondgård och torpmiljö, stadskvarter och den nyare tidens missionshus och byskola. Till museimiljöerna hör de lantrasdjur och kulturhistoriska växter som är museets levande samlingar.

Segelbåt Mälaren

Västerås ligger vackert vid vattnet, och på senare år har de sjönära delarna av staden blivit allt mer tillgängliga. Skärgården är fantastisk med många öar att besöka med egen båt eller med färja. Till Mälaren kommer soldyrkare sommaren lång för att njuta av sandstränder och badmöjligheter.

/

MDU skickliga på samverkan

Spjutspetsteknik utvecklas tack vare samverkan mellan akademi och näringsliv.

Läs mer

Introtext.

Beskrivning.

Kontakta oss
021-39 00 00
kontaktcenter@vasteras.se

www.vasteras.se

Följ oss: