fbpx
Slide
Västerås

Välkommen till Västerås Mälarstaden

Västerås kommun är belägen vid en av Sveriges vackraste sjöar – Mälaren. Närheten till sjön och dess skärgård ger ett starkt avtryck på staden. Västerås är Sveriges sjätte folkrikaste kommun, med ca 150 000 invånare. 

I Västerås har du nära till allt, och det finns något för alla. Här hittar du förstklassig mat, fika, shopping, spännande uteliv och fantastiska sevärdheter. Stora arbetsgivare som ABB och ICA står för ett stort antal arbetstillfällen i Västerås. Samtidigt som många stora internationella aktörer valt att etablera sig i Västerås, bland annat Northvolt och Amazon.

För den som vill studera i Västerås finns förutom ett stort antal grund- och gymnasieskolor även Mälardalens högskola, med ca 15 000 studenter. Västerås kommun har fått många fina utmärkelser de senaste åren. En av Sveriges bästa miljökommuner, Sveriges cykelvänligaste stad, bästa energikommun, årets stadskärna och årets Employer Branding-kommun. Shoppingområdet Erikslund har flera gånger vunnit priset som årets handelsområde.

Det finns:

Lediga jobb i Västerås

/

MDU skickliga på samverkan

Spjutspetsteknik utvecklas tack vare samverkan mellan akademi och näringsliv.

Läs mer

Introtext.

Beskrivning.

Kontakta oss
021-39 00 00
kontaktcenter@vasteras.se

www.vasteras.se

Följ oss: