fbpx

Action för hela familjen

Höga hastigheter och sprutande vatten. Vindlande vandringar djupt nere i mörka gruvgångar. Kanske ett fängelsebesök? För familjer som gillar att vara aktiva tillsammans finns Många spännande aktiviteter i Västmanland.

Kul med kabel

Att åka wakeboard i en kabelpark är blöt action när den är som bäst. I sjön Eskiln ligger populära Fagersta Cabel Park, som varje år lockar mängder av wakeboardåkare. Har du aldrig testat förr? Inga problem, Fagersta Cabel Park passar såväl nybörjare som de mest extrema åkarna. Det finns också Cabel Park i Sala och Västerås .

Premiär för tjejlägret äntligen börjar wakeboard säsongen.

Läs mer på: fagerstacablepark.se


Här pumpar badrenalinet

Äventyrsbad har de flesta upplevt. Där finns palmer, bubbelpooler, någon rutschbana och kanske en trampolin. Kokpunkten i Västerås är något helt annat och mycket häftigare – det är ett actionbad. Sveriges första actionbad är en unik upplevelse med snabba, moderna attraktioner över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket. Testa parallellrutsch-kanan eller Black river, strömmen som är Kokpunktens livsnerv. 

Hjärtat slår ett hårdare slag när du tar steget ut. Rushen i magen känns direkt på pulsen.  Det här är det vi kallar badrenalin.
Pool med underbar utsikt över Mälaren

Pst! allt är inte adrenalin på Kokpunkten. Här finns också en relax-avdelning, bastu, aromapool och en oöverträffad utsikt över Mälaren. 

Läs mer på: Kokpunkten.se


Till fängelse utan att passera gå

Välkommen till Västmanlands coolaste fängelse! Runt om i Europa byggs fler och fler Prison Islands – men det allra första fängelseäventyret startade i Västerås. Samla hela familjen för en rolig aktivitet där ni med teknik, fysik och smart taktik tillsammans ska ta er ur fängelseceller som Rooftop och Cliffhanger. Missa heller inte den häftiga laserarenan!

Prison Island 17-058

Läs mer på: visitvastmanland.com


Töltfari Islandshästar

För er som vill uppleva ett familjeäventyr utöver det vanliga. Här kan ni uppleva turridning i Bastumoraskogarna med underbara ridvägar, allt från långa töltvägar till galoppbackar i sand.

kosa fylld med härliga lingon
Vandring på Bruksleden under våren

Ett tips är att välja Bruksledens åttonde etapp, som går genom Surahammars kommun. Den startar vid Långsjön och passerar bland annat Stingsmossens och Rövallsmossens naturreservat. Vandringen på berghällarna är vacker, ni hör fåglarna sjunga och kan se många fina fjärilar. 

Så småningom kommer ni fram till Stingsbergets topp, där vyn över Kolbäcksåns dalgång upp mot Ramnäs är magnifik. På bergstoppen finns bänkar, perfekt för att ta rast och beundra utsikten innan ni fortsätter i tallskogen på andra sidan berget. Utanför Ramnäs passerar leden vid  naturreservat, en av Västmanlands artrikaste fågellokaler.

Läs mer på: visitvastmanland.com