fbpx

Hanna trivs på labbet mitt ute i skogen

Via biologstudier och arbete med djur i Afrika hamnade Hanna Bergström som ­labbassistent på Uponor i Virsbo. “Det är ett roligt jobb med frihet under ansvar”.

”Som labb­ingenjör har jag ett roligt jobb med utmaningar och frihet under ansvar där man hela tiden får nya kunskaper.”

I somras tillträdde Hanna Bergström som labbchef på Uponor efter en tillfällig omorganisation.

– Visst kändes det lite osäkert i början att byta roll från labbingenjör till chef, men det har gått bra. Det var en chans för mig att utvecklas och få lite annan typ av kompetens.

ROLIGA UTMANINGAR

Uponor är system­leverantör för leverans av dricksvatten, energieffektivt inomhusklimat och infrastruktur. Som labbchef på företaget planerar Hanna olika provningar, ansvarar för de instrument och maskiner som finns på labbet, utför vissa analyser, handleder och har personalansvar.

– Och som labbingenjör har jag ett roligt jobb med utmaningar och frihet under ansvar där man hela tiden får nya kunskaper. Jag har väldigt bra kollegor och jag trivs verkligen på min arbetsplats.

Hon beskriver arbetsupp­gifterna i labbet.

– En stor och viktig del av jobbet syftar till att kontrollera hygieniska egenskaper, det vill säga fastställa att våra produkter uppfyller de krav som finns gällande dricksvattenrör.

Hanna Bergström är ­labbingenjör på Uponor i Virsbo och har under hösten 2019 också varit tillförordnad chef för labbet.

PENDLING FUNKAR BRA

Hanna utbildade sig till biolog på Örebro universitet och fortsatte studierna inom mikrobiologi på Stockholms universitet. Under studietiden tog hon en kort paus för att som volontär resa till Sydafrika och arbeta med utrotningshotade och rödlistade djur som farit illa exempelvis elefanter, apor, geparder, gamar och afrikanska vildhundar.

2016 kom hon som labbassistent till Uponor. Då bodde hon och sambon i det gamla stionshuset i Ramnäs och bilresan till Virsbo tog 14 minuter. Efter flytten till nästa gamla hus, Frestaregården i Kungsör, blev pendlingen lite längre.

– Men 50 minuter är överkomligt, säger hon.

På fritiden umgås hon med familj och vänner, löptränar, vistas gärna i naturen och delar intresset för gamla hus med sin sambo.

Hanna Bergström

Ålder: 31
Yrke Labbingenjör och labbchef
Bakgrund: Utbildade sig på Örebro universitet och fortsatte studierna inom mikrobiologi på Stockholms universitet.
Bor: Kungsör

/

Surahammar

Surahammar, ramnäs och virsbo är tre lagom stora bruksorter. Här förenas stolt historia med fina framtidsutsikter. Här finns ett utbrett kulturliv med muséer, trivsamma bibliotek och många aktiva föreningar som skapar en stark samverkan och en levande bygd.

Läs mer

/

Uponor

Uponor arbetar med att påverka och utmana branschen och utvecklar sitt erbjudande genom att lansera innovativa, energieffektiva och miljövänliga VVS-lösningar.

Läs mer