Teamet i fokus när uppdragen skräddarsys

Petra Granqvist är stolt över vad AfG Engineering åstadkommer och står för. Men lika viktigt är att berätta att livet i Fagersta kan erbjuda hög kvalitet.

”Jag gillar att ­arbeta med teknik och kundernas applikationer, det finns hela tiden nya problem att lösa.”

Vi är ett tillverkande företag som inte jobbar med serie­tillverkning och det tror jag är inspirerande för personalen. Petra Granqvist är delägare och driver AfG Engineering tillsammans med Thomas Granqvist. De erbjuder en avancerad “in-house”-lösning med allt under samma tak, som svetsning och maskinbearbetning förutom den ingenjörskonst som ritningarna kräver.

– Vi är ett high-end-företag, det är därför vi har med ordet “engineering”.

Ett exempel på hur de arbetar är att de på ett tidigt stadium blir involverade i kundens utvecklingsfas och bistår med konstruktionsrådgivning och även uppritning i CAD-programmet Solid Works.

– Det finns projekt där vi ritat och tillverkat alla delar, inklusive svetsning och bearbetning, för att sedan montera alltihop på plats hos kunden. Det enda vi inte gjorde själva var ytbehandlingen.

Familjeföretag sedan 1948. Idag är Petra Granqvist en av de delägare som driver AfG Engineering i Fagersta.

LIVSKVALITET I FAGERSTA

AfG är ett äkta familjeföretag och Petra Granqvist kom in i företaget tack vare kärleken, hon är gift med vd:n Thomas Granqvist. Med utbildningar inom teknik och ekonomi har hon tidigare arbetat med teknikhandel inom Axel Johnson-­koncernen.

– Jag gillar att arbeta med teknik och kundernas applikationer, det finns hela tiden nya problem att lösa. Det är roligt att följa de här kunderna och deras utveckling och det blir aldrig tråkigt.

Petra bodde tidigare i Stockholm men flyttade för några år sedan till Fagersta, Thomas barndomsstad. Den förändring i livskvalitet hon upplevt vill hon gärna förmedla till de som funderar på att lämna en större stad. Svampskogen finns 100 meter från husknuten, jobbet är några minuter bort, en tur till optikern tar fem minuter. Skolor och förskolor finns nära liksom ett stort utbud av träningsmöjlig­heter för både barn och vuxna.

– Livskvalitet – det är det det handlar om. Att få livet att hänga ihop på ett hållbart sätt, säger Petra.

DEN KREATIVA PROBLEMLÖSAREN SÖKES

Petra Granqvist tror att den kreativa och mekanikintresserade personen som gillar att lösa problem skulle trivas bra på AfG Engineering.

– Vi kan vara 5-6 personer involverade i en offert, både svetsare och maskin­operatörer. Också Thomas pappa Torsten, som drev företaget i många år som andra generation, är verksam som “senior advisor” med sin långa erfarenhet.

– En av våra styrkor är naturligtvis vår samlade kompetens och mångåriga erfarenhet.

AfG Engineering

Huvudkontor: Fagersta
Omsättning: 23 MSEK
Antal anställda: 20
Grundat: 1948 i Åvestbo som AF Granqvist AB
Kärnverksamhet: Mekanisk bearbetning och svetsning
Kunder: Energinäringen, ­stålindustri, gruvor och verkstäder.

www.afg.se

/

Fagersta

Fagersta är orten för den som vill ha både puls och livskvalitet. Du får hög boendekvalitet till bra pris samtidigt som du har nära till jobbet, storstaden och den lugnande skogen på en armlängds avstånd.

Läs mer

/

AfG Engineering

Teamet i fokus när uppdragen skräddarsys.

Läs mer