fbpx

Här kan Sara äga sin egen bostad

Lägenheten i Fagersta kostar lika mycket som en kvadratmeter i Stockholm. När Sara Arvidsson dessutom såg att ­biblioteket i nya hemorten har en hbtq-hylla kändes det riktigt bra.

Det var aldrig något snack. När möjligheten till fast tjänst som journalist på Fagersta-Posten dök upp var det en självklarhet för Sara Arvidsson att flytta från Stockholm till Fagersta.

– Att bo på orten och vara nära dem jag möter och intervjuar känns viktigt. Dessutom har jag föräldrar och familj i Hedemora, så jag kommer ju närmare dem också, säger Sara.

Fagersta­bon Sara Arvidsson vid sin favoritplats: ­bibliotekets HBTQ-hörna.

”Plus att de körde hem ­grejerna till mig! Det hade ­aldrig hänt i Stockholm.”

I början var Sara lite orolig för hur livet som öppet homosexuell skulle bli på en bruksort, men det har gått bra. I Fagersta finns både Pride-festival och hbtq-hylla på biblioteket. Dessutom är det många saker som är möjliga i ­Fagersta som aldrig skulle fungerat i Stockholm. Att äga sin egen bostad till exempel. Priset som Sara betalade för en tvåa på Bruksvägen hade hon knappt fått en kvadratmeter för i huvudstaden. För att inte tala om den personliga servicen i stadens färgaffär när det blev dags att renovera.

– Jag fick hjälp av två personer i en halvtimme när jag skulle välja väggfärg. Plus att de körde hem ­grejerna till mig! Det hade aldrig hänt i Stockholm.

För Sara Arvidsson har flytten till Fagersta blivit över förväntan. Är det något som skulle kunna bli bättre?

– Kulturutbudet. Och det skulle finnas ett ställe uppe i centrala Fagersta med uteservering där man kunde ta en öl… nu får man ta sig till Hamnkrogen i Västanfors, säger Sara Arvidsson.

Vilhelmina­parken i centrala Fagersta. Även i Fagersta stiger ­värdet på bostäderna, men priset är helt annat än i större städer.
Sara Arvidsson

Yrke: Journalist
Utbildning: Fick jobb direkt efter utbildning- Jakobsbergs Folkhögskola
Bor: Fagersta
Från: Stjärnsund- Dalarna/

Fagersta

Fagersta är orten för den som vill ha både puls och livskvalitet. Du får hög boendekvalitet till bra pris samtidigt som du har nära till jobbet, storstaden och den lugnande skogen på en armlängds avstånd.

Läs mer

/

Västmanlands Sjukhus

Region Västmanland driver fyra sjukhus i Västerås, Sala, Köping och Fagersta.

Läs mer