fbpx

Rikt idrottsliv ger livskvalitet

I sex år bodde Tobbe Nordin och hans fru Mikaela i Göteborg. Sedan valde de att återvända till Fagersta. “Fagersta är en bra plats, huspriserna är bra och föreningslivet fantastiskt”, säger Tobbe.

”Det är lugnt här i Fagersta, man har nära till allt”

På Fagerlidens IP i Fagersta är gräset alltid grönt. Det passar bra för Nordins som är en äkta fotbollsfamilj. Tobbe är tränare i 14-åriga dottern Sagas lag, ett stort gäng med 25 bolltrollande spelare. Och Saga Nordin trivs i sin hemstad. Hon kommer kanske att flytta i framtiden, men det är inte säkert.

– Det är lugnt här i Fagersta, man har nära till allt, säger Saga.

Jobbet tog dem åter

När Sagas föräldrar flyttade härifrån så var det för studiernas skull. Efter gymnasiet drog Tobbe och Mikaela till Göteborg där hon skulle plugga till tand­läkare. De blev kvar på västkusten i sex år innan ­arbetet avgjorde var de skulle hamna. Valet föll på Fagersta, som förutom jobb också erbjöd bra bostadspriser som passade en blivande barnfamilj. Efter flytten tillbaka till Fagersta så utbildade Tobbe sig till lärare och idag jobbar han som särskollärare.

Tobbe visste att livet skulle bli bra i Fagersta, både han och hans fru är uppväxta här och de tycker om idrott, något som det finns det mycket av i Fagersta. Här finns flera stora föreningar som har verksamhet från knatte till senior; det är FAIK i hockey, Västanfors IF med damfotboll och bandy, PerOls i innebandy och Fagersta Södra med herrfotboll. Dessutom finns här även möjlighet att hålla på med idrotter som backhoppning, gymnastik, frisbeegolf, golf, längdåkning, slalom, skytte och simning med mera.

Tobbe och Saga Nordin älskar fotboll. De åker gärna till konstgräs­planen på Fagerlidens IP och spelar även när det inte är träning. Närheten till fotbollsplaner och innebandyhallar, men även till skola, mataffärer och naturliv gör livet i Fagersta till ett bra ställe för familjen.

Föreningen en extra familj

Men Fagersta har många andra fördelar än idrott, menar Tobbe Nordin. Han nämner lugnet och närheten till naturen, men också att det finns ett bra utbud av exempelvis matbutiker.

– Det känns också som att det hänt och byggts mycket de senaste åren, som en ny förskola och ett centralkök. Och tre större butikskedjor har etablerat sig. Det är kul!

Tobbe Nordin tycker att Fagerstas rika föreningsliv är ett ypperligt sätt att komma in i stadens liv för dem som är nyinflyttade.

– Laget och föreningen blir ju som en extra familj. Det känns bra med tillhörigheten, att vara med i ett kollektiv, säger Tobbe.

Föreningslivet i Fagersta

Några av ­idrottsföreningarna: Fagersta AIK (ishockey)
Fagersta Gymnastikförening Fagersta Handikappsportklubb Fagersta Golfklubb
Fagersta Simklubb
Fagersta Backhoppningsklubb Fagersta Skateboardgille
Fagersta Södra IK (fotboll)
Högby Alpina
Per-Ols IBF
Västanfors IF (bandy, fotboll)
BK Triss bowling
Fagersta karateklubb

Några av musik- och teaterföreningarna:
Bergslagens kammarsymfoniker Fagersta Bluesförening
Fagersta teaterstudio – Norrby teater
Fagersta Teaterförening

/

Fagersta

Fagersta är orten för den som vill ha både puls och livskvalitet. Du får hög boendekvalitet till bra pris samtidigt som du har nära till jobbet, storstaden och den lugnande skogen på en armlängds avstånd.

Läs mer