fbpx

Sjöhagen är Fagerstas gräddhylla

Fagersta är orten för den som vill bo naturnära och dessutom äga en sekelskiftes- och grosshandlarvilla. “Men vi säljer också ett och annat hus i nyproduktion”, säger Niclas Andersson på Fastighetsbyrån i Fagersta.

Fagerstas gräddhylla brukar det kallas – området Sjöhagen. Det tidigare sommarstuge­området har förvandlats till ett paradis för husägare som vill ha sjöutsikt och lugn och ro.

”Fagersta är väldigt trivsamt med småstads­känsla, folk är glada och trevliga och det är härliga omgivningar med vacker natur.”

– Vi sålde en nyproducerad villa där nyligen. Huset hade inte sjötomt men sjöutsikt, och hade toppenläge intill en allmänning. Det var jättestort intresse för huset, säger Niclas Andersson.

Lugna pärlor nära skolor

Andra populära områden i Fagersta kommun är Västanfors, kanske särskilt Uggelbo, och Hindrik-Pers som lockar många barnfamiljer tack vare det lugna läget och närheten till förskolor och skola.

– Och vi ska inte glömma “Andra sidan”. Där är det inte så stor omsättning på hus, men alltid populärt, säger Niclas Andersson.

Fastighetsbyrån i Fagersta säljer ­mestadels villor, men marknaden i natursköna Skinnskattebergs och ­Norbergs kommuner lockar också en hel del fritidshussugna.

Livskvalitet med mindre stress

Niclas Andersson berättar att han märker av en viss ström av inflyttade från storstadsområdena. De lockas av att boendet i Fagersta är minst lika bra men mycket billigare än i storstan, något som skapar livskvalitet.

– En del säger också att de flyttar för att komma bort från stress och stök, och i viss mån också kriminalitet. Visst händer det saker här också ibland men det är ju mycket lugnare. Och Fagersta är väldigt trivsamt med småstadskänsla, folk är glada och trevliga och det är härliga omgivningar med vacker natur.

Niclas Andersson, Fastighetsbyrån i Fagersta
Till salu
“Andra sidan” är ett populärt område med äldre hus.
Sjöhagen är ett populärt område med strandnära tomter.

/

Fagersta

Fagersta är orten för den som vill ha både puls och livskvalitet. Du får hög boendekvalitet till bra pris samtidigt som du har nära till jobbet, storstaden och den lugnande skogen på en armlängds avstånd.

Läs mer