fbpx

SSAB

En starkare, lättare och en mer hållbar värld

SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. Företaget utvecklar höghållfast stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

SSAB har på många sätt gått före i arbetet för ett hållbart näringsliv och planerna är att kunna erbjuda fossilfritt stål till den globala marknaden 2026 för att eliminera alla fossila utsläpp senast 2045.

SSAB i Virsbo

SSAB:s verksamhet i Virsbo är en världsledande tillverkare av bergbultar till infrastruktur och gruvindustrin globalt. I fabriken produceras också höghållfasta och slitstarka rör samt värmebehandling och lagerhållning av rör och stångmaterial som säljs i hela världen.

– Vårt företag strävar alltid efter god effektivitet och vi jobbar aktivt med ständiga förbättringar för att säkerställa vår konkurrenskraft, minimera miljöbelastningen och för att vara en säker arbetsplats, berättar Jonas Löfberg- produktions och underhållschef SSAB

De flesta anställda bor i närområdet, men några pendlar in från angränsande kommuner

Inom koncernen finns det karriärmöjligheter inom Sverige, men också globalt där SSAB har verksamhet. 

Jobba hos oss

Jonas Löfberg Produktions och Underhållschef SSAB Virsbo

Fakta | SSAB

Huvudkontor: Stockholm
Omsättning: 79 Mdkr 
Historia: Domnarvets Järnverk anno 1878. SSAB bildades 1978. SSAB har vuxit genom förvärv runt om i världen.
Kärnverksamhet: Utvecklar höghållfast stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Årlig produktionskapacitet av stål på cirka 8,8 miljoner ton.
Regioner: Produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. Även flera mindre enheter runt om i världen som vidareförädlar stålet.
Kunder: SSAB har många kundsegment: tunga transporter, fordon, materialhantering, entreprenadmaskiner, energi, byggnation som alla kan dra nytta av höghållfasta stål.
Antal anställda: Ungefär 14.500 anställda i över 50 länder.

www.ssab.com

Följ oss:

Mer om SSAB

Karriär på SSAB

Söker du nya utmaningar? Då har du kommit rätt. Det finns många alternativ att börja jobba på SSAB. Se lediga tjänster här: SSAB – Arbetsmöjligheter

/ ,

Hanna trivs på labbet mitt ute i skogen

Frihet under ansvar och spännande utmaningar i Hanna Bergströms labb jobb.

Läs mer

/

Surahammar

Surahammar, ramnäs och virsbo är tre lagom stora bruksorter. Här förenas stolt historia med fina framtidsutsikter. Här finns ett utbrett kulturliv med muséer, trivsamma bibliotek och många aktiva föreningar som skapar en stark samverkan och en levande bygd.

Läs mer