fbpx

Surahammars Bruk

 Historiskt företag med toppmoderna produkter

Elektrifieringen i samhället går framåt med rekordfart. Surahammars Bruk befinner sig därför mitt i händelsernas centrum då deras produkter är centrala för moderna elmotorer

Surahammars Bruk är ett modernt industriföretag med historiska anor. Företaget är den enda tillverkaren av elektroplåt i Skandinavien och en av få i världen som kan tillverka elektroplåt ända ner till 0,10 mm tjocklek, något som krävs för de mest avancerade slutprodukterna.

Du hittar därför företagets produkter i de modernaste elbilarna, dammsugarna, drönarna, elektriska handverktygen, industrimotorerna, men också inom flygindustri och vattenkraft. I och med den snabba utvecklingen som nu sker läggs stort fokus på bl.a. elektroplåt, som utgör motorns rotor och statorkärna.  

Just fordonsindustrin är inget nytt för företaget. Här byggdes till exempel Sveriges första bil, en Vabis, år 1897. Företagets möjligheter i den moderna fordonsindustrin påverkas positivt av Tata Steel som äger Surahammars Bruk. De är en av världens stora leverantörer till fordonsindustrin, men också ägare av varumärken som Jaguar och Land Rover. Just fordonsindustrin, med sin omställning mot elmotorer, är en av flera branscher där utvecklingen går snabbt. Det påverkar förstås leverantörer som Surahammars Bruk.

–  Den snabba utvecklingen som kontinuerligt sker hos våra kunder och i deras produkter gör Surahammars Bruk till en spännande och dynamisk arbetsplats. Vi har ett stort fokus på produkt- och produktionsutveckling som många gånger sker i nära samarbete med våra kunder, berättar Margareta Kropp, HR Manager.

Företaget ser ljust på framtiden och Margareta förklarar hur de med en kontinuerligt uppdaterad produktutvecklingsplan, tillsammans med investeringar i sin produktionsanläggning, idag står starkt i konkurrensen med världens olika tillverkare.

Surahammars Bruk erbjuder möjlighet till mycket delaktighet och frihet. Vi har högt i tak och en bra stämning som vi vill dela med dig!

Margareta Kropp HR Manager Surahammars Bruk

Fakta | Surahammars Bruk

Surahammars bruks logotyp.

Huvudkontor: Surahammar
Omsättning: 300 MSEK
Historia: Surahammars Bruk grundades 1627 och den del som tillverkar elektroplåt förvärvades av Cogent Power 2001
Kärnverksamhet: Utveckling, tillverkning och försäljning av elektroplåt.
Kunder: Bilindustrin och marknader inom kraftgenerering samt elektrifiering.
Antal anställda: Strax under 100 i Surahammar.

hi-lite.se

tatasteeleurope.com

Följ oss:

Mer om Surahammars Bruk

Karriär på Surahammars Bruk

Skicka gärna ditt CV och ett personligt brev till info@sura.se så har vi dig i åtanke om det skulle dyka upp en position som passar din profil.

/ ,

Hanna trivs på labbet mitt ute i skogen

Frihet under ansvar och spännande utmaningar i Hanna Bergströms labb jobb.

Läs mer

/

Surahammar

Surahammar, ramnäs och virsbo är tre lagom stora bruksorter. Här förenas stolt historia med fina framtidsutsikter. Här finns ett utbrett kulturliv med muséer, trivsamma bibliotek och många aktiva föreningar som skapar en stark samverkan och en levande bygd.

Läs mer