Slide
Arboga

Arboga – Plats för inspiration

Staden som är en av Sveriges äldsta, fungerade länge som en slags andra huvudstad. Rik historia, vacker miljö och ett kreativt kultur- och föreningsliv är Arbogas främsta kännetecken, och den välbevarade stadskärnan som är klassad som riksintresse bidrar till Arbogas karaktär.

Bo i Arboga

Idag bor 14 000 personer här och Arboga är hem för flera internationella företag. Med sitt strategiska läge tar du dig enkelt med tåg eller bil till Västerås, Örebro och Eskilstuna – endast en halvtimme bort. Arboga erbjuder en inspirerande boendemiljö. Här finns unika boenden i  stadskärnan med kullerstensgator utanför dörren, fina villaområden med närhet till skog och fritidsaktiviteter och centrala lägenheter mitt i centrum. En bit från centrum ligger de mindre samhällena Götlunda och Medåker, med både modern och lantlig bebyggelse. Förskolor och skolor ligger nära, liksom ett stort utbud av fritidsmöjligheter. För den som söker närhet till vatten, finns härliga omgivningar vid Hjälmaren och Hjälmare kanal.

Arbeta i Arboga

Näringslivet i Arboga utmärks av högteknologisk kompetens, speciellt inom industriell IT och underhåll av flyg- och markbunden elektronik. Arboga har i övrigt stor bredd på näringslivet.

Det finns:

Lediga jobb i Arboga just nu

Anders och Anna-Karin Holmberg från Arboga

”I Arboga så får man väldigt mycket boende för pengarna. Här finns ett rikt och aktivt kulturliv med många eldsjälar och föreningar!”

Anders och Anna-Karin Holmberg från Arboga

/

Riddaren från Arboga sitter säkert i sadeln

Gustav Norman är en av Sveriges främsta riddare. På sin idylliska gård utanför Arboga laddar han och hästarna för en fullspäckad riddarsommar

Läs mer

Visningar och broschyrer

Allmän information om Arboga och erbjudande om skräddarsydda visningar i och runt Arboga, broschyrbeställningar med mera.

Helene Wäfors

telefon 0589-871 77, e-post helene.wafors@arboga.se

Tina Petersson

telefon 0589-87151, e-post tina-petersson@arboga.se

Kontakta oss
0589-870 00
arboga.kommun@arboga.se

www.arboga.se

Följ oss: