fbpx

Martin Zinner förbättrar

Smartare och effektivare lösningar på OPW

Martin Zinner trivs som produktionsingenjör på OPW Sweden i Kungsör. Det stora kunnandet på företaget och variationen med inriktningarna på de olika avdelningarna ger utmaningar och personlig utveckling. 

Martin har varit fyra år på OPW Sweden AB. Företaget har tillverkning av plaströr och tillbehör för bensinstationer som grund. Han har implementerat ett underhållssystem som personalen sedan utbildats i och infört andra digitaliseringar som förenklar dokumentation och felsökning. Han assisterar i kvalitets- och miljöfrågor, utför tester och analyser på labbet och deltar i effektivisering och utveckling i olika delar av produktionen.

”Jag lägger ner tid på förbättringar så att andra sparar tid i sin tur”

Han jämför med en tidigare arbetsplats där tre anställda hanterade alla moment från orderingång och planering av lagret till själva produktionen. Det har gett honom större förståelse för vad som krävs för att få ett teoretiskt tänk att fungera i praktiken.

– Produktionsförbättringar är det som intresserar mig mest och här får jag arbeta mycket med den delen, säger Martin.


Martin Zinner trivs som produktionsingenjör på OPW Sweden AB i Kungsör. 

”Den fossila delen i plasterna kommer att försvinna och i framtiden kommer vi förmodligen inte att använda fossila bränslen”

Han har miljökunskaper med sig genom sin utbildning men ser inte plaster i sig som en stor fara för miljön.

– Den fossila delen i plasterna kommer att försvinna och i framtiden kommer vi förmodligen inte att använda fossila bränslen. Man kan ha plast till så många andra bra saker, till exempel för att ersätta stål som är väldigt energikrävande att tillverka och inte lika hållbart.

Martin pendlar till Kungsör

Martin rekommenderar gärna OPW Sweden AB som arbetsplats till andra. Han skulle inte ha något emot att bosätta sig i Kungsör, men hans frus arbete och barnens skolgång gör det omöjligt och hela familjen trivs bra i Västerås.  De 35 minuter som går åt att pendla till och från Kungsör ägnar Martin åt att lyssna på ljudböcker eller poddar som ofta handlar om trav. 

Travintresset väcktes under ungdomsåren hemma i Vikarbyn med Rättvikstravet nära. I Borlänge utbildade han sig till ingenjör i miljöteknik. Senare fylldes kunskapsbanken på med en tvåårig yrkesutbildning till produktionstekniker.

Per Andersson platschef och Martin Zinner med nyproducerade rör.

Martins miljöintresse går hand i hand med ett stort naturintresse. I skogen och i fjällvärlden trivs han, på årliga långresor med familjen likaså. På utflykt i Borneos djungel, på safari i Serengeti med leoparder och noshörningar i sikte eller på upptäcktsfärd i Costa Rica är äventyr familjen hann med innan coronapandemin slog till.

/

OPW Sweden

Stor uppfinningsrikedom och en hel del jäklar anamma bidrog till att dåvarande Kungsörs Plast, KPS, blev en del av ett världsledande företag.

Läs mer

/

Kungsör

Närhet kännetecknar Kungsör. Här är det nära till det mesta; alltifrån närmaste affär, skola eller granne till beslut om bygglov. Att bo i Kungsör är att ha nära till stora städer, men slippa stress, hets och opersonlighet. Här bryr man sig om varandra

Läs mer