fbpx

OPW Sweden

Med högsta kvalitet i fokus

Stor uppfinningsrikedom och en hel del jäklar anamma bidrog till att dåvarande Kungsörs Plast, KPS, blev en del av ett världsledande företag med försäljning över hela världen.

KPS-bensinrörsystem ses som ett av det mest avancerade och installationsvänliga dubbelväggiga rörsystem som kan användas på bensinstationer. Faktum är att de högkvalitativa produkterna även bidragit till att man på andra håll i världen myntat begreppet KPS-standard.

– Någon KPS-standard har dock aldrig funnits, all produktion styrs av strikta europeiska och internationella standarder men det visar hur högt våra rör värderades av oljebolagen, säger platschef Per Andersson.

Kungsörs Plast har en lång historia bakom sig. Allt började med att Axel Andersson köpte en ångsåg 1884. Det blev början till det familjeägda företaget där innovation och entreprenörskap varit ledstjärnor. Här tillverkades de första klädnyporna i trä och här uppfanns de snillrika tubhattarna av en modell som fortfarande används till Kalles kaviartuber.

1981 gjordes den första installationen av plaströr på en bensinstation i Sverige, efter att det upptäckts att stålrör rostade sönder och bensin läckte ut. Femton år senare gavs de elektriskt ledande plaströren ut på världsmarknaden, en produkt Kungsörs Plast länge var ensamma om.

Parallellt med att fler produkter tas fram och nya marknader nås, nu under namnet OPW Sweden AB, sker en stark utveckling inom plastindustrin. Försök görs för att ersätta fossila ämnen med andra mer klimatvänliga ämnen som till exempel cellulosa.

– Polyeten som rören tillverkas av är ändå en plast som innehåller få skadliga ämnen, har lång livslängd och är återvinningsbar, säger Per Andersson.

Jobba hos oss

Per Andersson Platschef OPW Kungsör

Fakta | OPW Sweden

Kontor och tillverkning: Kungsör
Omsättning: 120 MSEK
Historia: 1884 Axel Andersson köper ångsågen i Kungsör
1915 startade tillverkning av klädnypor
1954 första formsprutan
1978 start av extrudering av slang
1996 skapades varumärket KPS
2013 uppköpt av amerikanska OPW
Kärnverksamhet: Utveckling, tillverkning och försäljning av plaströrsystem samt legotillverkning av plastdetaljer
Antal anställda: : Inom EMEA 150st i Kungsör 60st
Kunder: Oljebolag över hela världen

kpspiping.com
opwglobal.com

Följ oss:

Mer om OPW Sweden

Karriär på OPW Sweden

Skicka gärna ditt CV och ett personligt brev till Per Andersson så har vi dig i åtanke om det skulle dyka upp en position som passar din profil.

/ ,

Smartare och effektivare lösningar på OPW

Martin Zinner trivs som produktionsingenjör på OPW Sweden AB i Kungsör. Det stora kunnandet på företaget och variationen med inriktningarna på de olika avdelningarna ger utmaningar och personlig utveckling.

Läs mer

/

Kungsör

Närhet kännetecknar Kungsör. Här är det nära till det mesta; alltifrån närmaste affär, skola eller granne till beslut om bygglov. Att bo i Kungsör är att ha nära till stora städer, men slippa stress, hets och opersonlighet. Här bryr man sig om varandra

Läs mer