fbpx

Lucchini

Hållbarheten står i fokus hos Lucchini

Som en del av tågindustrin ser vd Erik Kihlberg Lucchinis roll i det hållbara samhället som ­naturlig.

Erik Kihlberg nämner det lilla företagets flexibilitet, snabbhet och smidighet i kombination med moderföretagets ekonomiska muskler och stabilitet som framgångsfaktorer för Lucchini.

– Vi lägger stor vikt på hur vi kan minska miljöpåverkan och jobbar kontinuerligt med att minska vårt klimatavtryck, säger Erik Kihlberg.

Utveckling och ansvar

Han tycker att den som vill arbeta på ett växande, stabilt och lönsamt företag ska söka sig till ­Lucchini. Här ges stora möjligheter till att ­utvecklas i sitt arbete och att få prova på nya arbets­uppgifter.

– Varje enskild anställd har både ansvar och stort inflytande, där även våra montörer och operatörer har direktkontakt med kunder eller reser till moderbolaget i Italien för tekniska ­diskussioner, säger Erik Kihlberg.

Historia och framtid vägg i vägg

Erik Kihlberg vill också lyfta att det finns intressant industrihistoria som blandas med modern teknik på bruksområdet i Surahammar. Närheten till större orter för den som vill pendla är också attraktiv, menar han.

– Från Västerås tar det bara 20-30 ­minuter, järnvägsstationen ligger ­granne med oss och vi har laddstolpar för ­anställda som kör elbil.

Jobba hos oss

Erik Khilberg, vd Lucchini.

Fakta | Lucchini Sweden AB

Huvudkontor: Surahammar
Omsättning: 265 MSEK (i Surahammar)
Antal anställda: Lokalt 90. Globalt 2500 fördelade på enheter i Italien, Sverige, England, Polen, Österrike, Belgien, Kina och Sydafrika.
Kärnverksamhet: Tillverkar hjul, axlar och hjulpar till järnvägsfordon samt underhåll på hjulpar, växellådor och boggier. Störst i Europa och en av världens ledande tillverkare.
Grundat: Började tillverka järnvägshjul 1866 som en del av Surahammars Bruk, sedan en del av ASEA/ABB/Adtranz innan företaget köptes av Lucchini år 2000.

lucchini.se

Mer om Lucchini

Karriär på Lucchini

Här ges stora möjligheter till att ­utvecklas i sitt arbete och att få prova på nya arbets­uppgifter.

Jobba hos oss

/ ,

Marie är stolt över jobbet

Marie Albinsson är ekonomi-, personal-, miljö- och IT-chef på Lucchini i Surahammar.

Läs mer

/

Surahammar

Surahammar, ramnäs och virsbo är tre lagom stora bruksorter. Här förenas stolt historia med fina framtidsutsikter. Här finns ett utbrett kulturliv med muséer, trivsamma bibliotek och många aktiva föreningar som skapar en stark samverkan och en levande bygd.

Läs mer