fbpx
Slide
Köping

Köping med sina vackra sekelskifteshus är en mysig mindre stad, som har det mesta du kan önska.

Köping ger dig plats och utrymme för livskvalitet med sina trevliga caféer och restauranger, närhet till vatten och vackra naturområden. Här hittar du bra skolor, gymnasium, bibliotek, fritidsgårdar och många fina lekplatser. 

I centrum hittar du flera butiker och när du vill koppla av njuter du i relaxavdelningen på Karlsbergsbadet. Du kan strosa längs Museistråket eller ta en sväng till den välbevarade Nyströmska gården. Bra geografiska läge, med 2,5 h till Stockholm och en halvtimme till Västerås, Örebro och Eskilstuna. I Köping hittar du både livskvalitet och lugn. 

Det finns:

Lediga jobb i Köping just nu

”För mig handlar Köping både om viktigt stöd från familjen i företagandet, och om tryggheten i att komma hem”

För Linns del blir det därför en hel del resor mellan bostad och kontor i Stockholm och verksamheten i Köping. Här i Västra Mälardalen finns fortfarande hennes nära och kära.

Läs mer om Linn här…

Guldkorn i Köping

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Köping stenstaden

Betydande delar av tätorten förstördes i den stora stadsbranden 1889; i de mest centrala delarna finns några äldre kvarter bevarade. Efter stadsbranden växte en vacker stenstad fram som fortfarande präglar delar av centrum tillsammans med efterkrigsarkitektur. Många av karaktärsbyggnaderna ritades av arkitekten Theodor Dahl, till exempel apotekshuset, tingshuset, Köpings mekaniska verkstad.

entervastmanland-hastens-sangar-koping

Köping är hjärtat i Hästens sängars verksamhet och har varit det sedan 1852. Hästens blå vit rutiga säng är ikonisk och associeras med skön sömn och svenskt hantverk över hela världen.

Bil- och Teknikhistoriska Samlingarna

Fordonsmuseet i Köping är en pärla. Snyggt uppställda, och i skapade tidsenliga miljöer, står den ena dyrgripen efter den andra. Här fanns bland annat legendariska märken som Bugatti, Voisin och Panhard-Levassor. Här finns en unik kompressormatad Mercedes SSK från 1929, en tävlingsbil som körts av finländaren Karl Ebb. Fordonsmuseet rymmer också en stor portion Volvohistoria och det är helt naturligt eftersom tillverkningen av växellådor är en del av Köpings Volvo historia.

/

Linn Frisinger från Köping lägger världen för sina (strumpklädda) fötter

Vad Tesla gjort för bilindustrin tänker Linn och Swedish Stockings göra för strumpbyxindustrin.

Läs mer

Introtext.

Beskrivning.

Kontakta oss
0221-250 00
kopings.kommun@koping.se

koping.se

Följ oss: