fbpx
Slide
Sala kommun

Rik historia och närhet till allt

I Sala samsas gammalt och nytt – och stad och landsbygd – sida vid sida.

Välkommen till en myllrande småstadidyll med blomstrande näringsliv. Sala är staden med nära till allt. Att det mesta är i mindre skala gör livet enklare – i Sala kan man leva gott med närhet till det som är viktigt: till omvärlden, till naturen, och till varandra. Glöm långa transportsträckor mellan skola, arbete, kultur och naturliv. Här är lika enkelt att promenera till jobbet som att ta tåget till någon av de intilliggande städerna.

I den mysiga stadskärnan flankeras gatorna av färgglada, låga hus. Inne i stan fikar man gott, äter bra, eller shoppar i någon trevlig butik.

Vill man upptäcka historiska besöksmål är Sala Silvergruva är ett givet stopp. Gruvan, som var storindustri i flera hundra år, lockar än idag med spännande aktiviteter både ovan och under jord.

Salas näringsliv blomstrar – såväl inne i ­centrum som ute på landsbygden. Här finns plats både för ­innovativa teknikföretag i stan och ­välsorterade gårdsbutiker på landet. För den som är i etableringsfasen finns mycket hjälp att få från kommunen.

Funderar du på att sätta bo här? Det byggs mycket i Sala just nu, och här finns villor och lägenheter till priser som inte alls liknar de stora städernas. Färdigt att flytta in!

Det finns:

Lediga jobb i Sala just nu

”För mig är det jätte­viktigt att kunna leva klimatsmart och tack vare tåget kan vi göra det här”

Linda Johansson pendlar från Ransta i Sala kommun till arbetet i Västerås.

Läs mer om Linda här…

/

Sala – nästa generations boomstad

I Sala slipper man storstadstressen och ändå är det nära både till Stockholm och Uppsala.

Läs mer

Introtext

Beskrivning

Kontakta oss
0224-74 70 00
kommun.info@sala.se

www.sala.se

Följ oss: