fbpx

Metso Outotec

På Metso Outotec i Sala har du möjlighet att växa

– Verksamheten inom Metso Outotec i Sala ger dig alla förutsättningar till ett intressant och utvecklande arbete i en miljö som dagligen som innehåller globala kontakter. Möjligheten till ett varierande arbete och få resa, medverka i internationella projekt och att det aldrig ”sitter fast” här gör att personalen generellt stannar i så många år, säger Jakob Vannfält, HR-chef på Metso Outotec Sweden.

Hela världen som arbetsfält

– Hit kan du komma och ta plats i ett företag i stor expansionsfas. Det händer mycket i branschen, och vi har nått ett läge där vi är med och utformar framtiden för gruvindustrin. Metso Outotec är en stor spelare inom mineralbearbetning för gruvindustrin, och våra pumpar och processmaskiner finns i gruvor världen över. Det öppnar upp för en rolig karriär, där du har hela världen som arbetsfält. Vi är verksamma i över 50 länder och har över 15 000 anställda.

Anställda från hela världen samlas i småstaden Sala

Metso Outotec i Sala har historiskt lockat till sig personal från hela världen. Det pendlingsnära läget till stora städer och till Arlanda gör att många av våra medarbetare valt att bosätta sig i Sala. Idag finns medarbetare från i stort sett alla världsdelar inom våra verksamheter. 

– Tänk dig att efter att dagen är slut komma hem på fem minuter och hinna vara delaktig i barnens fritidsaktiviteter. Det är svårslaget, och är något som gör att jag aldrig tvekade på att flytta hem till Sala, säger Jakob Vannfält. Här har vi verkligen nära till allt!

Jobba hos oss

Jakob Vannfält HR-chef på Metso Outotec i Sala

Fakta | Metso Outotec

Huvudkontor: Helsingfors
Omsättning: 4,2 miljarder euro
Grundat: Metso Outotec grundades 2020 när Metso och Outotec gick samman och bildade ett eget bolag.
Kärnverksamhet: Metso Outotec är en föregångare inom hållbar teknik, kompletta lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning, metallförädling och återvinningsindustrier världen över.
Antal anställda: Över 15 000 anställda globalt och 250 lokalt i Sala.

www.mogroup.com

Följ oss:

Mer om Metso Outotec

Karriär på Metso Outotec

Karriär på Metso Outotec

Är du redo att upptäcka din potential? Vi använder kunskap och en handlingskraftig approach för att göra den stora skillnaden för våra kunder. Med oss kommer du att producera världsledande processindustrilösningar i en resultatdriven och respektfull kultur.

Jobba hos oss

/ ,

Mineralmästaren trivs på Metso Outotec

Viktor Lishchuk är ingenjören från Ukraina som hittade toppjobbet i Sala.

Läs mer

/

Sala

I Sala samsas gammalt och nytt – och stad och landsbygd – sida vid sida. Välkommen till en myllrande småstadidyll med blomstrande näringsliv. Sala är staden med nära till allt.

Läs mer