fbpx

Fårbo Mekaniska

Fokus ligger på att ständigt höja personalens kompetens

Engagemang och flexibilitet, hög automationsgrad och korta ledtider är något som präglar verksamheten och på kundlistan finns kunder som Epiroc, Seco Tools, Outokumpu, Metso Minerals, Morgårdshammar AB och SSAB. 

Arbetsstyrkan

Idag består arbetsstyrkan av cirka 40 personer, men företaget söker nu fler medarbetare i och med att kapaciteten utökas. Rekrytering är en utmaning för de flesta företag i branschen, men såklart extra knivigt på en ort med 13.000 invånare och med storföretag som Epiroc och Seco Tools på orten. 

Fårbo Mekaniska har lyckats väl ändå när det gäller rekrytering. Inte minst attraherar den moderna och automatiserade maskinparken många.

– Personalen älskar det, förklarar Roger Berggren, vd.

– Jobbet blir ju roligare och mer inspirerande. Man har dessutom kunnat ta bort nattskiftet och gå över till tvåskift. På nätterna arbetar robotarna och personalen mår mycket bättre.

– Vi har svårt att konkurrera lönemässigt med de stora företagen, men satsar desto mer på mjuka värden som arbetsmiljö, fri friskvård och aktiviteter med våra anställda.

Kompetensutveckling

– Att ständigt ha utveckling inom produktionsteknik och genom att höja personalens kompetens, ligger till stor grund för hur vi hela tiden driver vårt arbete framåt”, säger Roger och berättar att man nu startar en akademi internt på företaget för att utbilda ny personal, höja lägstanivån på redan anställd personal samt få en förstärkt spetskompetens på de medarbetare som kan mest.

– Vi vill höja nivån i alla led, företagsledningen produktionstekniker och maskinoperatörer, alla skall vi bli bättre. Målet för oss är att utveckla Fårbo Mekaniska till det bästa verkstadsmekaniska företaget i Mellansverige, avslutar Roger.

Jobba hos oss

Roger Berggren VD Fårbo Mekaniska.

Fakta | Fårbo Mekaniska

Huvudkontor: Fagersta
Omsättning: 75 MSEK
Grundat: 1988 togs över i nuvarande regi 2005 
Kärnverksamhet: Legotillverkare som tillverkar allt från de enklaste detaljer till avancerad finmekanik, stora serier och enstycksdetaljer.
Antal anställda: 40

www.farbomek.se

Följ oss:

Mer om Fårbo Mekaniska

Karriär på Fårbo Mekaniska

Här ges stora möjligheter till att ­utvecklas i sitt arbete och att få prova på nya arbets­uppgifter.

Jobba hos oss

/

Fagersta

Fagersta är orten för den som vill ha både puls och livskvalitet. Du får hög boendekvalitet till bra pris samtidigt som du har nära till jobbet, storstaden och den lugnande skogen på en armlängds avstånd.

Läs mer