fbpx

Epiroc Drilling Tools

Ett företag med stora möjligheter till karriär

”Vi är världsledande och ett starkt varumärke”. Lars-Åke Stefansson, HR-chef på Epiroc Drilling Tools i Fagersta, vill också lyfta en ­arbetsplats med mycket hjärta och goda karriär­möjligheter.

– Vi vill att våra anställda får ett riktigt jobb från början. Det finns stora möjligheter att utvecklas i företaget med internutbildningar och mentorsprogram, säger Lars-Åke Stefansson. Epiroc är ett internationellt företag som finns ”world wide” och trots storleken och spridningen mycket decentraliserat, så vägen mellan operatör och VD är aldrig lång, menar Stefansson.

MÅNGKULTURELL ­ARBETSPLATS

Många av de anställda pendlar in till Fagersta men det finns också exempel på inflyttade familjer som upplevt en pånyttfödelse.

– Vi har en rysk anställd som bott och verkat i Moskva. Han hade arbetsdagar som, inklusive pendling, sträckte sig från klockan 6 på morgonen till klockan 21 på kvällen. Här i Fagersta har han fått ett helt annat värde i livet med mycket tid tillsammans med familjen.

Lars-Åke Stefansson beskriver Epiroc som en arbetsplats där många olika människor och kulturer möts på en liten ort som Fagersta, där företaget har verkat sedan lång tid tillbaka.

Jobba hos oss

Lars-Åke Stefansson, HR-chef på Epiroc i Fagersta

Fakta | Epiroc

Epiroc Drilling Tools AB – en division inom Epiroc AB

Huvudkontor: Fagersta
Omsättning: 3.000 MSEK
Grundat: Epiroc AB grundades 2018 då Atlas Copco separerade gruv- och infrastrukturdelen till ett eget bolag. Epiroc Drilling Tools är en division i Epiroc AB.
Kärnverksamhet: Utveckling, tillverkning och försäljning av bergborrutrustning.
Regioner: Divisionen har verksamhet på sex kontinenter. Anläggningen i Fagersta är den största enheten i divisionen.
Antal anställda: Ungefär 4300 anställda inom divisionen globalt och 800 lokalt i Fagersta.
Kunder i sektor: Gruv- och infrastrukturindustrin, både ovan och under jord.

www.epiroc.com

Följ oss:

Mer om Epiroc Drilling Tools

Karriär på Epiroc Drilling Tools

Vill du arbeta för en ledande industrikoncern där kunden alltid står i centrum?
Vi erbjuder ett brett utbud av utmanande jobb inom allt från produktutveckling till marknadsföring och försäljning, där vi betjänar alla olika branscher.

Jobba hos oss

/ ,

Med världen som arbetsplats

Teknik i framkant och världen som arbetsfält för Mojtaba Zadsalehi.

Läs mer

/

Fagersta

Fagersta är orten för den som vill ha både puls och livskvalitet. Du får hög boendekvalitet till bra pris samtidigt som du har nära till jobbet, storstaden och den lugnande skogen på en armlängds avstånd.

Läs mer