fbpx

Outokumpu

Först i världen och fortfarande världsledande

Med 100 års erfarenhet av rostfri valstråd och en ­ständig framåtrörelse lever Outokumpu ­Fagersta Stainless stark – och är en av ­stommarna i lokalsamhället.

Redan på 1600-talet lades grunderna till det som idag är Outokumpu Fagersta Stainless. Med hjälp av investeringar i maskiner och personal vill man optimera processer för att hålla positionen som världsledande inom området.

”Fagersta är den ideala ­kombinationen av att leva i en småstadsidyll och ­samtidigt ha tillgång till framgångsrika globala storföretag!”

– Vi var dessutom först i världen med att valsa rostfri tråd. Våra styrkor ligger i den höga kvalitet vi levererar och den tekniska support vi kan ge våra kunder. Att ingå i koncernen Outokumpu innebär en styrka för oss som företag och fördelar för våra kunder, säger Helena Holmlund, HR-chef.

I företaget arbetar både personer som bor i ­Fagersta och pendlare från större och ­mindre ­städer i närområdet, exempelvis Västerås, ­Norberg, Smedjebacken, Ludvika och Avesta.

– Fagersta är den ideala kombinationen av att leva i en småstadsidyll och samtidigt ha tillgång till framgångsrika globala storföretag! ­Fagersta är omgivet av härliga skogar, sjösystem med ­förbindelse till Mälaren och närhet till fjällen, säger Helena Holmlund.

Hon vill också lyfta fram vi-känslan i företaget:

– Outokumpu Fagersta Stainless sätter ­säkerheten först och jobbar för engagemang och glädje på jobbet. Fritidsklubb, förmånsportal, avdelningspeng och friskvårdsbidrag är några av förmånerna.

Jobba hos oss

Helena Holmlund, HR-chef på Outokumpu Fagersta Stainless.

Fakta | Outokumpu

Outokumpu Fagersta Stainless

Omsättning: 1.800 MSEK
Anställda: 260
Verksamhet: Tillverkning av rostfri ­valstråd och dragen tråd.
Användningsområden: Cykeleker, svetstråd, fjäder, skruv och andra fästelement inom bil, bygg, flyg och kirurgi etc.
Marknad: Hela världen.
Grundat: 1873 som Fagersta Bruk och ­ändrades 1984 till Fagersta Stainless, ­numera Outokumpu Fagersta Stainless.

www.outokumpu.com

Följ oss:

Mer om Outokumpu

Karriär på Outokumpu

Vi bryr oss om våra medarbetare och vår miljö
Våra medarbetare är nyckeln bakom vår framgång. På Outokumpu, tror vi att vår arbetsmiljö bör främja karriärutveckling, välbefinnande och säkerhet för alla våra experter att låta dem fokusera på att skapa en värld som varar för evigt.

Jobba hos oss

/ ,

Industrijobb med mycket variation

Johan Ek trivs med utveckling, resor och mycket personligt ansvar.

Läs mer

/

Fagersta

Fagersta är orten för den som vill ha både puls och livskvalitet. Du får hög boendekvalitet till bra pris samtidigt som du har nära till jobbet, storstaden och den lugnande skogen på en armlängds avstånd.

Läs mer